Home

Achtergrond 1 reactie

Europees Parlement: handel in producten van gevaccineerde dieren garanderen

De Europese Commissie en de EU-lidstaten moeten garanderen dat gewoon gehandeld kan worden in producten afkomstig van gevaccineerde dieren.

Dat heeft de landbouwcommissie in het Europees Parlement vanochtend uitgesproken, bij de stemming over het Europese diergezondheidsbeleid.

Nu kiezen landen vaak niet voor vaccinatie tegen besmettelijke dierziekten uit vrees voor handelsbelemmeringen. Dergelijke negatieve gevolgen van vaccinatie moeten worden weggenomen, vinden onder anderen VVD-europarlementariër Jan Mulder en CDA-collega Esther de Lange.

Volgens Mulder kunnen landen verschillende maatregelen nemen, zoals het sluiten van ketenconvenanten over de afzet van 'gevaccineerde' producten. Ook pleit hij voor een verbod op het vermelden op het etiket dat dieren zijn gevaccineerd. "Deze producten zijn net zo veilig als alle andere producten; een label maakt consumenten onnodig ongerust."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    leo

    het werd stilaan tijd dat men in brussel ook wakker wordt

Of registreer je om te kunnen reageren.