Home

Achtergrond 1 reactie

Ernstige droogte teistert Noord-China

Het noorden van China heeft te maken met de ergste droogte in 57 jaar tijd.

Dat maakte de Chinese meteorologische dienst vandaag bekend. De dienst adviseert om drinkwater en water voor de landbouw te reserveren in de regio's Binnen-Mongolië, Peking, Heilongjiang, Tianjin en Hebei.

Alleen al in de provincie Heilongjiang wordt 6 miljoen hectare landbouwgrond, ruim de helft, bedreigd door de droogte. Heilongjiang is de grootste leverancier van graan, rijst en sojabonen in China.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    JODO

    In Nederland zijn we zo slim groote goede ontgonnen landbouwgrond weer onderwater te zetten,want we moeten zonodig recreeren. Plannenmakers moeten meer globaal nadenken en niet prutsen op een stukje Nederland. In Nederland moet je prima grond niet verkwanselen terwijl een ander niets te eten heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.