Home

Achtergrond 5 reacties

Eindelijk aanpak 'activisme'

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie verhoogt de strafmaat op dierenactivisme waarbij strafbare feiten worden gepleegd.

Collega Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken bekijkt of deze dierenactivisten een gebiedsverbod kan worden opgelegd.

Ferme taal en dito stappen van het kabinet, dus. Hoewel, Hirsch Ballin kan niet zeggen hoe hoog de maximumstraf wordt (nu negen maanden) en Ter Horst is alleen nog maar aan het onderzoeken. Wel is het zo dat Den Haag eindelijk serieus aandacht besteedt aan dit soort criminaliteit, waarvoor de noemer activisme wordt misbruikt. Al mag het doel in sommige ogen edelmoedig zijn, het gaat hier om het bedreigen van mensen of het vernielen van eigendommen.

Al veel langer wordt om actie gevraagd. Pas nu een biotechnologieproject in Venray is afgeblazen als gevolg van bedreigingen, is het zover. Daarmee laadt de politiek de verdenking op zich pas echt in actie te komen als er veel geld en prestige mee gemoeid is.

De vraag is of de daders zich veel gelegen laten liggen aan de Haagse spierballentaal. Die kans is zeer gering. Zoals het ook niet waarschijnlijk is dat de toekomstige aanpak daadwerkelijk tot meer en langere straffen leidt. Bewijslast in deze blijkt steeds (te) lastig. Allemaal mitsen en maren. Dat neemt niet weg dat alleen al het signaal vanuit Den Haag dat dit radicalisme aangepakt moet worden, goed is.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  aanvallen

  hee Petri, wij komen wel een keer langs met een bivakmuts om even te "praten" met je buurman. Het wordt een tijd dat we het heft in eigen handen nemen.

 • no-profile-image

  Jan

  Er lopen zoveel van die figuren rond, ze zijn bij veel mensen bekent. Wat ze uitvreten is onvoorstelbaar. Het leed wat ze mensen aandoen is onvoorstelbaar! Mensen die dag en nacht voor hun dieren klaar staan worden op allerlij manieren bedreigd. Er is bijna niets aan gedaan. Het ergste is dat veel mensen die het weten, gewoon met die mensen omgaan! Dit is het ergste voor de slachtoffers, zij worden aan hun lot over gelaten. Daar leeft de actievist van, hij kan doen wat hij wil want dei mietjes zijn bang van hem! Dit is een zaak van justitie om dit hard aan te pakken. Ik denk dat de ME aanpak het beste middel is. Van door een pak rammel zijn ze het snelst genezen! Het kost het minst, en het steunt de gedupeerden.

 • no-profile-image

  boerin

  Ze moeten in Den Haag is beginnen met alle kosten die deze activisten veroorzaken op hen persoonlijk te verhalen.
  Kijken hoeveel activisten dan nog overblijven.

 • no-profile-image

  petri

  hebben ook zo'n buren.Lid van de P.vdD. maar wel de ruiten kapot schieten met een buks, de kadaverkoeiling etc.
  Maar de politie doet niets. gebrek aan bewijs. Wel 20 kogels ingeleverd.
  Wordt tijd dat de boer beschermd wordt tegen deze mensen.

 • no-profile-image

  boer

  U kent de uitdrukking ook wel: veel beloven, weinig geven, doet gekken en dwazen in vreugde leven. Dus eerst zien, dat Hirsch Ballin zijn woorden omzet in daden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.