Home

Achtergrond

Eind 2008 geen kooieieren meer bij McDonald’s

Multinationals Unilever en McDonalds stoppen vóór 2012 met het gebruik van kooieieren.

McDonalds Nederland schakelt al eind dit jaar om en de keten zal voor 2010 in alle EU-lidstaten alternatieve eieren gebruiken. Unilever wil vanaf 2010 in West-Europa geen kooieieren meer gebruiken en in 2012 in de hele EU omschakelen. De multinationals zijn met leveranciers overeengekomen dat de omschakeling dan gerealiseerd is.

McDonalds en Unilever verwerken gezamenlijk 592 miljoen eieren per jaar, waarvan 475 miljoen voor rekening van Unilever komen. De keuze past volgens beide bedrijven in het streven naar duurzame en diervriendelijke productie. "Bovendien sluit het aan bij de vraag van consumenten naar ethische producten", vult een woordvoerder van Unilever aan. Beide bedrijven ontvangen voor de omschakeling een Good Egg Award van Compassion in World Farming.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.