Home

Achtergrond 968 x bekeken

Eerste kersen brengen 6 euro per stuk op

Willie van Drunen is deze week begonnen met de kersenoogst.

Samen met haar man Wim teelt zij kersen in het Noord-Brabantse Haarsteeg, onder glas op 11.500 vierkante meter en buiten op 8.000 vierkante me­ter. De eerste kersen van het ras Hatif Burlat werden maandag op veiling Fruitmasters verkocht voor 118 euro per doosje à 250 gram. "Dat is 6 euro per kers", grapt Wim van Drunen. "Uiteraard voor het goede doel." De teelt valt hem niet mee. "We lopen nog steeds tegen kinderziektes aan, vooral in de kas." Foto William Hoogteyling

Bert de Mooij oogst samen met zijn broer Wim Kees Nelis-tulpen. De Zuid-Hollanders zijn daarmee zo vroeg vanwege de zachte winter en het acrylzeil waaronder het gewas snel kon groeien. "Dat afdekken doen we nu een jaar of vijf", zegt Bert de Mooij. "Dat scheelt een week tot tien dagen." Door wat vroeger te zijn dan zijn collega’s, hoopt hij op een goede prijs. "Ook zorgt het voor een betere werkverspreiding." Voordat ze hun kwart hectare tulpen afdekten met acryl gebruikten de broers plastic. Daar zijn ze vanaf gestapt vanwege het verhoogde risico op de schimmelziekte botrytis. "Acryl laat meer condens door." De broers zetten de bloemen af op de veiling. Foto Ruben Meijerink

Loonwerker Arnold Tresonie staat op het punt bieten te zaaien voor teler Peter Mabesoone. Foto Anton Dingemanse

Ongeveer zeventig handelaren in groente en fruit brachten dinsdag een bezoek aan het imposante verpakkingscomplex van 6 hectare op het bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. De nieuwbouw van Greenpack is de grootste verpakkingslocatie in de Benelux en één van de grootste in Europa. Op jaarbasis lopen ongeveer 80 miljoen kleinverpak­kingen met allerlei soorten tomaten van de lopende band. Greenpack is een initiatief van de teeltbedrijven Lans en Van Kester. Inmiddels hebben Agro­Care, KesGro, Van Vliet Cherrytomaten, Royal Pride Holland en Kommer­Belt zich aangesloten. Komende zaterdag 19 april staat een open dag voor het publiek op het programma. Foto Roel Dijkstra

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.