Home

Achtergrond 143 x bekeken

'Eco-terroristen grotere dreiging dan al-Qaeda'

De dreiging die in de Verenigde Staten uitgaat van eco-terroristen is groter dan die van terreurnetwerken als al-Qaeda.

De prioriteit van federale agenten ligt dan ook bij onderzoek naar organisaties als Earth Liberation Front en Animal Liberation Front, meldde de Amerikaanse zender FoxNews. "Het blijft vermoedelijk de binnenlandse terreurdreiging nummer 1, omdat ze met succes zijn doorgegaan met verschillende types aanvallen in en rond het land'', aldus speciaal agent van de FBI Richard Kolko. Ze opereren meestal alleen of in kleine groepjes waardoor ze moeilijk te pakken zijn.

Begin maart sloegen militante milieuactivisten nog toe in een voorstad van Seattle. Verscheidene huizen gingen in vlammen op. De schade bedroeg om en nabij de 7 miljoen dollar. In totaal hebben eco-terroristen voor minstens ruim 100 miljoen dollar aan schade aangericht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.