Home

Achtergrond 171 x bekeken

EU-landen positief over gesprek China en dalai lama

De Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse regering hebben vandaag met instemming gereageerd op de aankondiging van Chinese staatsmedia dat Peking binnenkort met een gezant van de dalai lama gaat praten. Sarkozy repte van een "stap in de goede richting''.

De Franse president zei dat de aangekondigde hervatting van de dialoog hem hoop geeft.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken sprak in een verklaring de wens uit dat door nieuwe gesprekken het conflict over Tibet kan worden opgelost. Een woordvoerder van het ministerie zei dat minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier de afgelopen weken drie keer naar Peking heeft gebeld met het verzoek contact met de Tibetanen te zoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.