Home

Achtergrond 156 x bekeken

EU-landen keuren regels voor schonere lucht goed

De EU-landen hebben vandaag een nieuwe richtlijn voor de luchtkwaliteit en schonere lucht in Europa definitief goedgekeurd.

De nieuwe regels moeten de fijne stofdeeltjes in de Europese lucht verminderen.

Volgens de Europese Commissie kan het aantal 'voortijdige doden' in de hele EU met de strengere normen dalen van 370.000 naar 230.000 per jaar. In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 18.000 mensen voortijdig door ziektes veroorzaakt door luchtvervuiling.

De regels verplichten de EU-landen om de kleinste deeltjes fijn stof (doorsnede 2,5 micrometer) in stedelijke gebieden tegen 2020 met gemiddeld 20 procent te verminderen in vergelijking met het niveau van 2010. In 2015 moet de concentratie fijn stof lager zijn dan 20 microgram per kubieke meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.