Home

Achtergrond

EU eens over actieplan tegen explosieven

Terroristen kunnen moeilijker explosieven maken in Europa.

Dat is althans de bedoeling van een actieplan tegen explosieven, waar de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de 27 EU-landen het vandaag over eens zijn geworden.

In het plan wordt een database voorgesteld waarin de locatie en het gebruik van alle explosieven in de EU wordt bijgehouden. Dat moet samengaan met een waarschuwingssysteem als ergens in de EU uit een kazerne bijvoorbeeld explosieven gestolen of vermist worden.
Verder moet kunstmest moeilijker als bom te gebruiken zijn. Het percentage ammoniumnitraat in kunstmest moet omlaag. Ammoniumnitraat werd onder meer gebruikt voor de bomaanslag in het Amerikaanse Oklahoma, waardoor in 1995 169 doden vielen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.