Home

Achtergrond

Duitse arts vervolgd voor grove medische fouten

De voormalige geneesheer-directeur van een ziekenhuis in de Duitse plaats Wegberg, niet ver van Roermond, wordt vervolgd voor een reeks grove behandelingsfouten, waarvan zeven met fatale afloop.

Het gaat om een van de grootste medische schandalen ooit in Duitsland, meldden Duitse media.

De officier van justitie bij de rechtbank in Mönchengladbach presenteerde maandag na maandenlang onderzoek de officiële aanklacht. In totaal zijn zeventien patiënten de dupe geworden van de arts. De slachtoffers waren in de leeftijd van 50 tot 92 jaar.
Het voormalige afdelingshoofd zou verkeerde diagnoses hebben gesteld en onnodige operaties hebben uitgevoerd. Hij verwijderde onder meer blindedarmen. Bij een aantal patiënten werd niet-steriel citroensap als desinfectiemiddel gebruikt. Justitie vermoedt dat de chirurg uit "puur winstbejag'' heeft gehandeld.

De 52-jarige man zit in preventieve hechtenis omdat volgens justitie anders het gevaar bestaat dat hij vlucht. Ook tegen acht andere artsen, waarvan er drie nog op afdeling werken, zijn aanklachten ingediend voor minder ernstige missers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.