Home

Achtergrond

Douane onderschept 81 Surinaamse zangvogels

De douane heeft zaterdag op Schiphol 81 zangvogels uit Suriname onderschept.

Dat heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) vandaag laten weten. De vogeltjes, voornamelijk picolets en twatwa's, zaten in tassen die waren gevuld met groenten, waaronder tien transportkooitjes zaten verstopt. Van de 81 beestjes waren er zeventien dood.

Een man en een vrouw uit Suriname zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De vogels zijn voor verzorging ondergebracht bij een opvangcentrum. Dit soort wordt gebruikt voor zangwedstrijden. Ze zullen na revalidatie worden teruggezonden naar Suriname. Hoewel de gesmokkelde vogels internationaal niet beschermd zijn, was het transport illegaal omdat door de manier van vervoeren het welzijn van de dieren ernstig in het geding was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.