Home

Achtergrond

Distributiecentrum AH ontruimd wegens ammoniaklek

Het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle is vandaag ontruimd wegens een ammoniaklek.

Circa honderd personen zijn geëvacueerd, meldden de gemeente Zwolle en de politie. Door het vrijkomen van de ammoniak raakten twee personen onwel. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Naast het distributiecentrum werd ook de ruime omgeving afgezet. De personeelsleden zijn opgevangen in de nabij gelegen brandweerkazerne. De ammoniak kwam vrij in een koelcel toen een afsluiter van het koelsysteem rond half elf 's ochtends kapotging.
Klanten van Albert Heijn in Noord- en Oost-Nederland zullen door het incident vrijdag zeker een aantal artikelen in de schappen missen. Volgens een woordvoerster van AH gaat het vooral om versartikelen. Hoe lang de distributie van de supermarkten hinder zal ondervinden van het ongeval is niet bekend. "We werken er hard aan alles weer op orde te krijgen'', aldus de woordvoerster.
Omstreeks half vier in de middag lekte er geen ammoniak meer in de koelcel, meldde de politie. Het gebied is nog afgezet en de panden zijn nog niet vrijgegeven, aldus de gemeente. De hulpdiensten verwachten dat aan het eind van de middag de situatie weer normaal is. Volgens de gemeente is er geen gevaar geweest voor de omgeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.