Home

Achtergrond

Dirk van den Broek treedt toe tot inkooporganisatie Superunie

De Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven (SDBB) sluiten zich per 1 juli aan bij de inkooporganisatie Superunie.

Het marktaandeel van de coöperatie komt daarmee op 34 procent. Dat maakten de partijen bekend. SDBB bestaat uit de drie supermarktformules Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros en de winkelformules Dirx Drogist en Dirck III Slijterijen. Het aantal leden van Superunie groeit tot 16. Albert Heijn heeft nu niet langer meer de grootste inkooporganisatie.

Met de komst van Dirk van den Broek, dat 100 supermarkten bestiert, koopt Superunie in voor ruim 2.000 winkels. De totale omzet is rond de 10 miljard euro. Door de overgang naar Superunie zullen de activiteiten van Dirks eigen inkooporganisatie KoopCom worden beëindigd.

Directeur Dirk van de Broek: "Door onze inkoop binnen Superunie te concentreren, kunnen we belangrijke schaalvoordelen behalen en dus ook op langere termijn scherp concurreren op de zeer competitieve markt in Nederland. De consument zal hier duidelijk voordeel van hebben."

Of registreer je om te kunnen reageren.