Home

Achtergrond

Digitale vlam maakt jongeren bewust van vrijheid

Jongeren meer bewust maken van de waarden vrijheid en solidariteit is het doel van de website www.digitalevlam.nl.

Sinds 7 april kunnen jongeren hierop boodschappen achterlaten over het leven in vrijheid en over wat zij hieraan willen bijdragen. Het initiatief is onderdeel van het programma rond de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei.

Hoe meer boodschappen jongeren achterlaten, hoe harder de digitale vlam gaat branden. Ook is er de mogelijkheid om te reageren op elkaars bijdragen en elkaar te beoordelen. Het is de bedoeling dat de digitale vlam zo een lopend vuurtje wordt, aldus de organisatie.

Dit jaar is Zuid-Holland de gastprovincie voor de Start Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Zuid-Holland organiseert in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de stad Rotterdam en de stichting Bevrijdingsfestival Zuid-Holland diverse activiteiten op én in de aanloop naar bevrijdingsdag. De digitale vlam is een van die activiteiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.