Home

Achtergrond

Dienst Regelingen streeft naar 40 procent aangiften digitaal

Dienst Regelingen (DR) streeft ernaar om dit jaar minimaal 40 procent van de Gecombineerde opgave (voorheen meitelling) digitaal te ontvangen.

Vorig jaar diende 25 procent van de agrarisch ondernemers de opgave via internet in. Om boeren te ondersteunen bij de digitale opgave heeft DR instructiefimpjes gemaakt. Ook kunnen medewerkers van DR bij problemen via internet meekijken op het scherm van de ondernemers.

Daarnaast krijgen 35.000 boeren het opgaveformulier niet meer per post toegestuurd. Wel krijgen ze een uitnodiging om digitaal aangifte te doen. Belangrijkste voordeel van de digitale aangifte is dat het systeem controleert of alle gegevens zijn ingevuld, terwijl de ondernemer dat bij de papieren versie zelf moet doen.

In totaal doen ruim 90.000 ondernemers de gecombineerde opgave waarbij wordt geregisteerd welke gewassen een ondernemer teelt en welke dieren hij houdt. De opgave moet tussen 1 april en 15 mei worden ingediend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.