Home

Achtergrond 190 x bekeken

Dienst Regelingen begint een internetpanel

Dienst Regelingen (DR) start een internetpanel. Dit gebruikersforum helpt DR om op een snelle en flexibele manier inzicht te krijgen in de meningen en voorkeuren van haar relaties over actuele zaken aangaande de dienst, ook in kwantitatieve vorm. Eerder waren er wel praktijkpanels, maar die hadden maar een beperkte omvang.

Werkwijze
De leden van het internetpanel worden regelmatig via e-mail uitgenodigd om een digitale vragenlijst in te vullen. De antwoorden worden geanonimiseerd, ze zijn dus niet te herleiden naar individuele paneldeelnemers. Naast deze digitale peilingen worden een paar keer per jaar enkele panelleden uitgenodigd om in een bijeenkomst van gedachten te wisselen over een bepaald vraagstuk.

Een steekproef wijst de relaties aan die een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan het gebruikerspanel. Als eerste worden de agrarische doelgroepen, natuurbeheerders en aanvragers van een vergunning in het kader van de CITES-regelgeving benaderd; gaandeweg volgen de andere doelgroepen. Relaties die geen uitnodiging ontvangen maar wel geïnteresseerd zijn in deelname in het panel, kunnen zich aanmelden via internet.

Achtergrondinformatie
Het is niet voor het eerst dat DR de doelgroep betrekt bij de ontwikkeling van diensten en producten. Vanaf 2004 werkte DR met praktijkpanels. De vier praktijkpanels bestonden ieder uit circa 15 ondernemers. Zij kwamen enkele keren per jaar bijeen om zich uit te spreken over bepaalde diensten en producten. Dit leverde aantoonbaar resultaat op: specifieke producten en diensten zijn op onderdelen aangepast aan de wensen en behoeften van de klant.

Dienst Regelingen wil een klantgerichte organisatie zijn. Ze wil de dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten op de bedrijfsprocessen van de doelgroep. Dit leidt weer tot lagere administratieve lasten. Vandaar dat de dienst de hulp inroept van haar relaties. Het valt nu alleen te hopen dat de agrariërs zonder internet niet worden vergeten.

Lees ook Extra openingstijden LNV-Loket

Meer informatie LNV-Loket: Internetpanel Dienst Regelingen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.