Home

Achtergrond 263 x bekeken

De Unie: kilometervergoeding moet hoger

De kilometervergoeding die werkgevers hun medewerkers onbelast mogen geven, moet omhoog van 19 naar 22 eurocent per zakelijke kilometer.

Autorijden is door de gestegen benzineprijzen een stuk duurder geworden en nu draaien werknemers zelf op voor de hogere kosten die zij voor dienstritten maken, stelt vakbond De Unie.

Het ministerie van Financiën past nu de vergoeding alleen aan voor de inflatie. Maar de kosten voor het autorijden stijgen harder dan de inflatie, aldus de bond. De Unie roept minister Wouter Bos van Financiën op de vergoeding aan te passen.

Door de lage vergoeding lopen werknemers volgens de bond honderden euro's per jaar mis. Afhankelijk van het aantal zakelijke kilometers dat iemand rijdt, kan het koopkrachtverlies dit jaar oplopen tot 900 euro, zo heeft De Unie becijferd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.