Home

Achtergrond

De Hoeve wil op 6000 varkens per week zitten

Milieukeur De Hoeve verwacht de productie van Milieukeur varkens nog voor de zomer te hebben uitgebreid tot een aantal van 6.000 per week.

Er produceren ongeveer 40 varkenshouders voor Milieukeur De Hoeve en dat aantal groeit nog wekelijks. Dat zegt directeur Hans Verhoeven van De Hoeve. Eerder heeft Milieukeur De Hoeve de ambitie uitgesproken om te groeien tot een organisatie met ongeveer 75 varkenshouders

Deze week maakte supermarktorganisatie Coop Codis bekend dat de supermarkten Coop en Super Coop vrijwel volledig overschakelen op varkensvlees van milieukeur. De productie van varkens door de organisatie van Milieukeur De Hoeve is voldoende om deze supermarktketen te beleveren zegt Verhoeven. Behalve de Coop supermarkten levert De Hoeve ook aan de Keurslagers. De varkens van Milieukeur De Hoeve worden geslacht door slachterij Westfort in Gorinchem. Het vlees wordt voorverpakt door grossier Kruiswijk in IJsselstein.

Milieukeur De Hoeve is sinds vorig jaar september gestopt met het castreren van de mannelijke varkens. De organisatie is tevreden met de resultaten van de berenmesterij tot nu toe. Behalve op het punt van castreren onderscheidt De Hoeve zich ook door actief beleid te voeren op het gebied van duurzame grondstoffen in de voeding van de dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.