Home

Achtergrond

Danone tevreden over integratie Numico

''Het dynamisme van de nieuwe divisie baby- en medische voeding is vooral een bron van voldoening omdat het de voortgang en kwaliteit van het proces van de integratie na de overname van Numico aantoont.''

Met die woorden onderstreept topman Franck Riboud van het Franse Danone zijn tevredenheid over de resultaten van zijn bedrijf.

Danone behaalde in het eerste kwartaal een omzet van 3,76 miljard euro, 18,7 procent meer dan in dezelfde periode in 2007. De vergelijkbare omzet ging met 11,4 procent omhoog. Riboud spreekt dan ook van een 'solide groei'.

In de divisie verse zuivel, goed voor ongeveer twee-derde van de verkopen, ging de omzet met 10,5 procent omhoog naar 2,18 miljard. Dat is vrijwel geheel te danken aan hogere prijzen want de volumes in zuivel bleven nagenoeg gelijk. Wel meldt Danone hierbij dat zich in dit eerste kwartaal in Frankrijk en Spanje een vertraging begon af te tekenen. Aan de andere kant doet vooral Rusland het met een omzetgroei van 30 procent erg goed.

Bij flessenwater liep de kwartaalomzet terug van ruim 1 miljard naar bijna 700 miljoen euro. Dat komt door het nog altijd niet opgeloste conflict met de Chinese partner Wahaha. Gezien de onzekerheid rond de afloop neemt Danone de omzet in China niet meer mee in de cijfers. Riboud houdt voor het hele bedrijf voor 2008 vast aan een omzetgroei tussen de acht en tien procent

Of registreer je om te kunnen reageren.