Home

Achtergrond 198 x bekeken

Daling zet in bij slachtkoeien

Wat eerder al voorspeld werd, zette deze week dan echt door. De vleesprijzen daalden voor het eerst in lange tijd. De moeilijke markt vertaalde zich uiteindelijk toch in een lagere prijs. De aanvoer van slachtkoeien was deze week weer groter, net als in week 15. Aan rundvlees wordt nog steeds weinig verdiend, maar de eerst stijgende en later stabiele tendens in de vleesprijs is omgebogen. Deze week ging er 3 cent van deze prijs af. De meeste handelaren verwachten dat die ontwikkeling nu verder doorzet en voorzien deze week een daling van zo’n 2 cent. Anderen zien nog geen verandering in de vleesprijzen van de ‘dikke koeien’ (O- en P-categorie) en merken dat de dunnere worstkoeien zelfs 5 cent duurder zijn geworden.

Prognose:

prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.