Home

Achtergrond 317 x bekeken 1 reactie

Dagelijks tai chi voor meer melkproductie

De koeien raken er door in gemoedelijke stemming, betoogt melkveehouder Rob Taverner uit het Engelse Devon.

Elke ochtend beoefent hij nog vóór het melken tai chi in de stallen bij zijn honderd koeien. Door deze van oudsher Chinese bewegingskunst komen de koeien in de stemming om melk te geven, meent de Engelse veehouder.

Het afgelopen half jaar begon hij gekleed in eenblauwe overall en groene laarzen elke ochtend in de stal aan zijn bewegingen en ademtechnieken.

"De essentie van tai chi is het achterlaten van je problemen waardoor je je meer relaxed voelt", legt hij uit. "Blijkbaar gaat dat gevoel ook over op de koeien. Elke boer weet dat een gelukkige koe meer melk produceert."

De boer krijgt volop media-aandacht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joyce van Nelfen

    Grandioos dat ook dieren profijt hebben bij de energie die vrij komt door het beoefenen van Tai Chi! Wat een eenvoud om dit te verspreiden, leer Tai Chi en oefen waar dan ook. Een goeie tip voor de Nederlands boeren om op Tai Chi les te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.