Home

Achtergrond 1 reactie

DCA: telers tonen veel interesse in uiencollectief

Volgens Edwin Burgers, directeur van DCA (Dienstencentrum Agrarische Markt), is er veel belangstelling voor het anderhalve week oude uiencollectief.

"Het valt niet tegen. Zeker gezien de werkzaamheden op het land. Er wordt veel telefonisch om informatie gevraagd en dat is ook logisch. Akkerbouwers zijn buiten druk dus wordt er gebeld."

De gemiddelde box die wordt aangemeld bevat 500 tot 600 ton uien. Daarmee is het collectief tevreden. Burgers laat wel doorschemeren dat het komend weekeinde spannend wordt. Telers kunnen hun uien namelijk tot vrijdagavond opgeven. Na enkele dagen inventariseren maakt het collectief de dinsdag erop bekend of het plan doorgaat of niet. "Tien- of twintigduizend ton is onvoldoende”, maakt Burgers duidelijk. ”Je moet een vuist kunnen maken. Het streefgetal maken we niet bekend."

Er is in elk geval veel aandacht voor het initiatief van handelaar en akkerbouwer Jan Bakker. Burgers: "Negatieve reacties komen vast van boeren die hun uien al hebben verkocht en nu balen van de slechte prijs."

Eén reactie

  • no-profile-image

    wert

    laat je niet om de tuin leiden!

    Dca maakt veel slachtoffers

Of registreer je om te kunnen reageren.