Home

Achtergrond

Cumela bekritiseert controle mestaanwending

Het toezicht op emmissie-arm uitrijden is te veel naar de letter en te weinig naar de geest van de wet.

Dat vindt Cumela. De organisatie van mestdistributeurs heeft het ministerie van LNV gevraagd om bij handhaving van de aanwendingsregels meer rekening te houden met praktijkomstandigheden. Dat staat in de vandaag verspreide nieuwsbrief.
In Noord-Nederland is bij 15 tot 20 loonbedrijven vorige week het aanwenden van mest in tarwe stilgelegd. Die bedrijven hebben daarvoor nieuwe machines aangeschaft om de mest in strookjes in de grond te brengen.

Op zware kleigronden zijn er beperkingen aan het gewicht van tractoren en machine en daarom is het niet mogelijk om bij een normale mestgift zo diep te snijden dat alle mest in het sleufje komt te zitten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.