Home

Achtergrond 210 x bekeken

Crematie militairen Schouwink en Van Uhm

Eerste luitenant Dennis van Uhm van de Koninklijke Landmacht wordt vrijdag in Beuningen bij Nijmegen gecremeerd.

De crematie van soldaat eerste klas Mark Schouwink vindt donderdag plaats in het Twentse Usselo. Dat blijkt uit advertenties die dinsdag in kranten zijn geplaatst.

Nijmegenaar Van Uhm, zoon van de Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, en Hengeloër Schouwink kwamen vorige week vrijdag om het leven door een bermbom in Afghanistan. Beide lichamen arriveerden zondag in Nederland.

Collega's van de omgekomen militairen roemen de twee als 'vakmannen in hart en ziel'. Zij noemen Van Uhm een 'geboren leider die gezag uitstraalde, waarmee hij veel vertrouwen wekte.' Schouwink was een slimme jongen, altijd vrolijk, die zijn pelotongenoten tijdens zware momenten motiveerde'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.