Home

Achtergrond

Chrysantentelers bezorgd over stikstof- en fosfornormen

Chrysantentelers in de Bommelerwaard maken zich zorgen over de haalbaarheid van de stikstof- en fosfornormen die vanaf 2010 voor hen gaan gelden.

Dat bleek gisteren tijdens de jaarvergadering van de sectie Gelderland-West van LTO Noord Glaskracht in Zaltbommel.

In de Bommelerwaard hebben veel telers te maken met kwelwater en wegzijging tussen de drainage. Daardoor is onduidelijk wat bedrijfseigen en wat 'vreemd' water is. Telers vrezen dat ze zullen worden afgerekend op 'vreemd' water. Daarnaast wijzen ze erop dat de emissie vanuit grondteelten zeer moeilijk te meten is.

Voor grondteelten – circa 25 procent van de bloemisterijsector – blijven ook na 2010 in principe verbruiksnormen gelden voor stikstof en fosfor. Alleen voor grondteelten waarbij sprake is van recirculatie, komen er mogelijk emissienormen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.