Home

Achtergrond

ChristenUnie tegen reclame op Betuwelijn

De Gelderse fractie van de ChristenUnie is tegen het plan om reclameborden te laten plaatsen op de geluidsschermen langs de Betuwelijn.

De fractie vraagt Gedeputeerde Staten van Gelderland vandaag of er juridische of planologische mogelijkheden zijn om dat te verbieden.

Exploitant Keyrail van de Betuwelijn opperde onlangs dat de bijna 80 kilometer lange grijze betonwand dwars door Gelderland een ideale plek zou zijn voor reclameborden. De geluidsschermen staan direct naast de snelweg A15 (Rotterdam-Nijmegen).

Maar de ChristenUnie vindt dergelijke borden vervuiling van het landschap en bovendien gevaarlijk voor het verkeer op de drukbereden snelweg. Rijkswaterstaat deelt de zorgen over de veiligheid, aldus de fractie.

De ChristenUnie begrijpt wel dat de exploitant de metershoge, saaie betonwanden wil opfleuren, aldus Statenlid Pieter Plug. Daarom juicht de fractie het plan toe zonnepanelen op de wanden te plaatsen. Onderzoek moet echter uitwijzen of de reflectie van zonnepanelen niet eveneens verkeersonveilig is, zo houdt de ChristenUnie GS voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.