Home

Achtergrond 245 x bekeken

Cehave keert 7,3 miljoen uit

Cehave keert in de tweede week van mei 7,3 miljoen euro als coöperatief dividend uit aan de leden.

Dit is 2 procent van de ledenomzet. Het nettoresultaat van Cehave is in 2007 gestegen van 12,3 miljoen naar 17,8 miljoen euro. Dit is mede te danken aan het acquisitiebeleid. De omzet steeg met 47 procent naar 967 miljoen euro.

In 2007 nam de coöperatie drie bedrijven over. Karmex in Polen, Kabai Táp in Hongarije en de Agrarische Unie. Vrijwel alle bedrijfsonderdelen droegen bij aan de stijging van het resultaat.  

Cehave wil dit jaar naast autonome groei verder met het overnemen van ondernemingen in het buitenland. Een belangrijke voorwaarde is volgens Kees Sijssens, voorzitter van de hoofddirectie. dat het geheel te managen blijft.
Een belangrijke ontwikkeling in 2007 was de stijging van de grondstofprijzen. "Dit had zijn invloed op de balans", vervolgt Sijssens. "Hierdoor steeg de omzet maar ook het ondernemersrisico."

De coöperatie wil zich blijven onderscheiden op het gebied van innovaties. Het totale budget hiervoor is jaarlijks ruim 4 miljoen euro. Directielid Ad Hectors: "Deze investering loont en is nodig om voorop te lopen."

Sijssens verwacht dat de grondstofprijzen in 2008 op een relatief hoog niveau blijven. "De prijzen gaan zeker niet terug naar het niveau van begin 2006."

Of registreer je om te kunnen reageren.