Home

Achtergrond 2 reacties

Campina niet dol op waardebepaling

Eerdere fusiegesprekken tussen zuivelcoöperaties Friesland Foods en Campina liepen op niets uit, omdat Campina uitsluitend een fusie aan wilde op basis van gesloten beurs.

Voor Friesland Foods was dit onbespreekbaar. Dat wilde alleen praten over een fusie als dit gebeurde op basis van waardebepaling.

Dit vertelde een directielid van Friesland Foods tijdens een informatiebijeenkomst voor leden over de fusie. Deze besloten bijeenkomsten zijn niet bedoel voor pottenkijkers, ook de pers was niet welkom. Toch bezocht Boerderij er een.

Nu van beide coöperaties de waarde is bepaald kunnen de ondernemingen op basis van gelijkwaardigheid in elkaar op gaan. Volgens de directielid wilde Campina nu wel de boekhouding op tafel gooien, omdat de zuivelmarkt veranderd is door een tekort op de wereldmarkt en concurrenten in het buitenland snel groeien.

Uit de besloten bijeenkomst en gesprekken met boeren die op andere bijeenkomsten waren blijkt dat vrijwel alle leden van beide coöperaties voorstander zijn van de aangekondigde fusie.

Lees meer hierover in de Boerderij van deze week.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  paul

  1 bedrijf heeft de waarde van Campina en Friesland foods bepaald.
  Is een second opinion niet een optie ?

 • no-profile-image

  als logisch niet voor iedereen logisch is

  Ik zou ook niet blij worden van een waardebepaling van een bedrijf dat struktureel een te lage prijs moet betalen aan de toe leveranciers. Dit zijn geen duurzame bedrijven, want dat kan nooit lang goed gaan als je ervan afhankelijk bent. Dus dan is zo'n bedrijf ook niet veel waard! Daarom proberen ze ook altijd te fuseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.