Home

Achtergrond 161 x bekeken

Campagne tegen spelen langs spoor

Ongeveer tweeduizend basisscholen hebben bij spoorbeheerder ProRail een lespakket besteld waarin kinderen worden gewezen op de gevaren van spelen langs het spoor.

Dat meldde ProRail vandaag, een week voor de officiële aftrap van de campagne Ding Ding Ding. "Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zien in het spoor geen gevaar'', stelt de spoorbeheerder. "Treinen zijn interessant en stoer. Maar een balletje trappen vlakbij het spoor of nog snel even onder de spoorbomen doorkruipen kan fatale gevolgen hebben.''.

Vorig jaar kwamen achttien personen om het leven door ongevallen in de buurt van spoorwegovergangen. Het ging met name om jongeren onder de 20. Voorheen richtte ProRail zich in lespakketten over de gevaren van het spoor alleen op middelbare scholieren. "We willen via deze nieuwe campagne ook de jongere kinderen bereiken'', aldus een ProRail-woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.