Home

Achtergrond

Calorieborden verplicht voor fastfoodrestaurants

Fastfoodrestaurants in New York moeten per direct op hun menuborden niet alleen de maaltijden vermelden maar ook het aantal calorieën dat het voedsel bevat.

Dat volgt uit een gerechtelijke uitspraak van dinsdag. De stad New York voerde de calorieborden in als onderdeel in de strijd tegen overgewicht bij burgers. Volgens de verordening moeten de letters en cijfers die de calorieën vermelden even groot zijn als die van de gerechten zelf. De maatregel geldt voor ketens met meer dan vijftien tenten in de Verenigde Staten.

Restaurants stapten daarop naar de rechter om de stap ongedaan te maken. In eerste aanleg kreeg het stadsbestuur evenwel gelijk van de rechter. De horeca ging in beroep. Een federaal hof van beroep verwierp dinsdag het verzoek van de bedrijven om de verplichte calorievermelding op te schorten zolang de eigenlijke beroepszaak tegen de maatregel nog loopt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.