Home

Achtergrond

CNH Global rapporteert 26 procent hogere omzet

De omzet van CNH global, merkhouder van onder meer Case en New Holland, is het eerste kwartaal met 26 procent gestegen tot 2,8 miljard euro.

De winst steeg met 18 procent tot 71 miljoen euro.

Volgens bestuursvoorzitter Harold Boyanovsky staan de marges sinds het vierde kwartaal van 2007 negatief onder druk doordat de vraag naar industriële materialen als staal de prijs van toeleveranciers heeft opgedreven.

CNH, dat in Amsterdam hoofdkantoor houdt en een dealernetwerk in Nederland heeft, kon deze prijsverhogingen niet volledig doorberekenen. Dit verklaart het verschil in omzet en winst, aldus Boyanovsky.

In Europa steeg de omzet aan landbouwproducten met meer dan 30 procent tot 1,3 miljard euro. In de VS bleef de verkoop gelijk waardoor West Europa nu de grootste omzet binnen het concern bezit. De groei was het grootst in Brazilië waar de tractor- en combine-afzet steeg met 54 procent.

De verkoop van tractoren steeg wereldwijd met 1 procent. De verkoop van combines steeg daarentegen met 40 procent. In Europa introduceerde de Fiat-dochter met succes de Farmall zelfsproeier waarvan de sproeicapaciteit 33 procent hoger zou zijn.

"Ons eerste kwartaal vertegenwoordigt is alweer het negende kwartaal waarin onze omzet en winst zijn verbeterd", aldus bestuursvoorzitter Harold Boyanovsky. Hij gelooft dat CNH, met 11.000 dealers in 160 landen, terrein wint op marktleider John Deer.

Of registreer je om te kunnen reageren.