Home

Achtergrond

CDA wil snel uitleg van De Jager over afschrijving kassen

Staatssecretaris Jan Kees de Jager moet de Kamer binnen twee weken uitleg geven over het besluit om de afschrijvingsregeling voor kassen niet uit te voeren.

Dat vindt CDA-Kamerlid Frans de Nerée tot Babberich. De Jager bracht begin deze maand zijn voornemen naar buiten. Volgens Financiën zou Brussel zich verzetten tegen de regeling, omdat die zou neerkomen op ongeoorloofde staatssteun.

De Nerée wil inzage in eventuele documenten die zijn gewisseld met Brussel en wil weten wat er met wie is overlegd. "Het is een schande dat het kabinet tuinders op deze manier in de kou laat staan. Het lijkt wel of men er geen zin in heeft." Het niet doorgaan van de regeling kost de sector 22 miljoen euro per jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.