Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

CDA wil compensatie glastuinbouw

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil van het kabinet opheldering over het vervallen van de regeling voor de afschrijving van tuinbouwkassen, de FOB.

De regeling werd eind 2007 uitonderhandeld door LTO en Staatssecretaris De Jager en was een compensatie voor het voor de glastuinbouw negatief uitpakkende 'Werken aan Winst'.

De Jager heeft de regeling nu ingetrokken uit vrees voor ingrijpen vanuit Brussel vanwege ongeoorloofde staatssteun.

CDA-tuinbouwwoordvoerder Jan Mastwijk vraagt aan Jan Kees de Jager en landbouwminister Gerda Verburg wat er sinds november 2007 in de Brusselse regelgeving is veranderd en wil verder weten op welke manier het kabinet de Glastuinbouw gaat compenseren. LTO heeft becijferd dat het wegvallen van de regeling de sector jaarlijks zo’n 22 miljoen euro kost.

'Het lijkt erop dat de glastuinbouw is blij gemaakt met een dooie mus. Dat kan natuurlijk niet. Het kabinet moet maar iets slims verzinnen om dit goed te maken', zegt Mastwijk in een reactie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    nico karsten

    het wordt eens tijd dat men duidelijk maakt at voor belangrijke funtie de agrarische sector heeft voor nederland als je kijkt naar bv. de gebieden waar de economie goed draait komt het doordat de jeugt op13 jarige leeftijd al begint te werken die stromen daarna mooi door je vind daar geen hangjongere nee wij zijn ook nog eens de grootste bestrijders daarvan en dat vergeet de politiek nog al eens en zonder ons is nederland tendode opgeschreven

Of registreer je om te kunnen reageren.