Home

Achtergrond 194 x bekeken

CDA-er Koppejan wil heroverweging natuurplannen

De wereldvoedselcrisis maakt heroverweging van natuurplannen des te dringender.

Dat zegt CDA-Kamerlid Ad Koppejan vandaag in een interview in Boerderij.

Koppejan is initiatiefnemer voor een Kamerdebat over de heroverweging van allerlei plannen om landbouwgrond om te zetten in - met name natte - natuur. Dat vindt in mei plaats. "Veel plannen daarvoor zijn opgesteld in de jaren '90. met de wijsheid van toen. Ik zie aanleiding om te bezien of het nog steeds wijs is goede landbouwgrond daar voor op te offeren".

Koppejan kan nu nog niet zeggen hoeveel van die plannen hij wil terugdraaien. Het CDA heeft een werkgroep gevormd die een visie ontwikkelt en uitgangspunten opstelt aan de hand waarvan alle plannen worden beoordeeld. Eén van die punten is de mening van de locale bevolking.

Het Kamerlid wil geen plannen terugdraaien waarover gemeenten en provincies langs democratische weg hun besluiten hebben genomen, zoals bij het Wierringerrandmeer (NH). "Daar gaat de Tweede Kamer niet meer over’", zegt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.