Home

Achtergrond 279 x bekeken

Bush bezorgd over hoge olieprijs

De Amerikaanse president George W. Bush maakt zich zorgen over de hoge olieprijs.

"Ik ben natuurlijke bezorgd voor onze consumenten'', aldus Bush gisteren na een ontmoeting met Noord-Amerikaanse regeringsleiders.

De olieprijs bereikte gisteren een nieuw recordniveau van bijna 120 dollar per vat. Bush herhaalde zijn wens om olievelden in een natuurgebied in Alaska aan te boren om de reserves te vergroten. Het Amerikaanse Congres heeft een moratorium ingesteld op olieboringen in het Arctic National Wildlife Refuge in Alaska.

Verder denkt Bush dat de Amerikaanse economie niet in een recessie terecht is gekomen. "We zijn niet in een recessie. Maar het laat geen twijfel dat de economie afkoelt'', aldus Bush. De Amerikaanse president verwacht dat het economische stimuleringspakket dat hij heeft goedgekeurd een positief effect zal hebben op de economie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.