Home

Achtergrond 194 x bekeken

Britten gooien per dag 4,4 miljoen appels weg

De Britten gooien gezamenlijk elke dag 4,4 miljoen appels weg.

Daarnaast gaan er 2,8 miljoen tomaten, 1,6 miljoen bananen, 1,2 miljoen sinaasappels en 5,1 miljoen aardappelen in de vuilnisbak of afvalhoop.

Dat berekent Wrap, de overheidsorganisatie die de Britse afvalberg moet bestrijden. Wrap voert al tijden een campagne tegen verspilling en het weggooien van voeding. Ze stelt dat jaarlijks voor bijna vier miljard euro aan eetbare fruit en groente wordt weggegooid. Alles bij elkaar belandt een derde van de 6,7 miljoen ton verkochte levensmiddelen bij het afval en fruit en groente maken daar 40 procent van uit. Volgens Wrap is de belangrijkste oorzaak dat mensen meer kopen dan ze nodig hebben. Ook wordt fruit en groente niet goed bewaard zodat het te snel bederft.

Of registreer je om te kunnen reageren.