Home

Achtergrond

Brits wapen verknipt op kleingeld

De Britse Munt maakt nieuwe munten met een opvallend ontwerp. Op het kleingeld is het wapen van het koninkrijk verknipt en alleen maar zichtbaar wanneer zes verschillende munten bij elkaar worden gelegd.

Dit berichtte donderdag het dagblad The Independent.

Normaal gesproken veranderen de Britse munten alleen van uiterlijk wanneer er een nieuwe vorst of een nieuw rekenstelsel komt. De laatste keer dat het Britse geld een ingrijpende wijziging onderging was veertig jaar geleden toen het decimale stelsel werd ingevoerd. Maar Elizabeth II zit al 56 jaar op de troon en de Royal Mint vond het tijd voor iets anders.

Het ontwerp is uitgekozen via een prijsvraag. De winnaar, de 26-jarige Matthew Dent uit Wales heeft met zijn ontwerp ruim 40.000 euro gewonnen. Er waren meer dan 4.000 inzendingen met onder meer afbeeldingen van vis met patat, vliegtuigen van het type Spitfire en een pint bier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.