Home

Achtergrond 169 x bekeken

Brazilië ontdekt kolossaal olieveld

Voor de kust van Brazilië is een van de grootste olievoorraden ter wereld ontdekt.

De directeur van het Braziliaanse nationale aardolie-instituut ANP, Haroldo Lima, zei dat het voor de kust van de deelstaat Rio de Janeiro aangetroffen olieveld mogelijk het op twee na grootste ter wereld is.

Lima zei dat hij deze vooralsnog onofficiële informatie heeft van de staatsoliemaatschappij Petrobras. Het gaat mogelijk om 33 miljard vaten olie. Het is op dit gebied de grootste ontdekking in dertig jaar tijd, aldus Lima. Wel ligt de olie op circa 5 kilometer diepte. Het olieveld is Carioca genoemd naar de inwoners van de havenstad Rio. Het zal nog jaren duren voor daadwerkelijk met de exploitatie kan worden begonnen.

In november maakten de Braziliaanse autoriteiten bekend dat ze voor de kust van de deelstaat Sao Paulo een reusachtig olie- en gasveld hebben gevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.