Home

Achtergrond

Brandstoftoeslagen KLM opnieuw omhoog

KLM verhoogt opnieuw de toeslagen die passagiers betalen ter compensatie van de hoge brandstofprijs.

Dat maakte de luchtvaartmaatschappij, die deel uitmaakt van de Frans-Nederlandse groep Air France-KLM, vandaag bekend.

Passagiers binnen Europa betalen vanaf vandaag 2 euro meer voor hun ticket, passagiers op langere vluchten 10 euro. Daarmee komt de brandstoftoeslag voor Europese vliegreizen op 31 euro en die voor intercontinentale vluchten op 98 euro.

De olieprijs, die ook de prijs van vliegtuigbrandstof bepaalt, is dit jaar bezig aan een stevige opmars als gevolg van onder meer de zwakke dollar, een stijgende vraag uit opkomende markten en dalende voorraden in de Verenigde Staten. Een vat ruwe olie van 159 liter kostte dinsdag ruim 117 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.