Home

Achtergrond

Brand Limburgs Schutterijmuseum 'regelrechte ramp'

De zeer grote brand die donderdag in het Schutterijmuseum in Steyl (Limburg) woedt, is een regelrechte ramp. Dat laat een woordvoerder van het museum weten.

Talloze attributen in het museum zijn doorweekt of liepen roetschade op, voorzover ze al niet in vlammen zijn opgegaan. Hoeveel van de onvervangbare collectie verloren is gegaan of onherstelbaar beschadigd is, kon de brandweer nog niet zeggen. ,,Het gaat in elk geval om zeer authentieke zaken'', zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak rond 05.15 uur uit. Brandweerkorpsen uit Tegelen, Venlo, Belfeld, Lomm, Helden, Baarlo, Horst aan de Maas en Venray bestreden het vuur met groot materieel. Rond 7.30 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.