Home

Achtergrond 160 x bekeken

Bouwcontracten opengebroken

Stijgende kosten voor bouwmaterialen leiden ertoe dat telers en kassenbouwers hogere prijzen gepresenteerd krijgen dan was afgesproken. Leveranciers van staal, glas en aluminium voelen zich genoodzaakt de prijsstijgingen door te berekenen en in hun navolging dus ook de kassenbouwers, zo schrijft weekblad Groente en Fruit.

Leveranciers breken steeds vaker contracten open op het moment van levering. Zij bieden dan een nieuw contract aan tegen de huidige, veel hogere, grondstofprijs. Kassenbouwers berekenen op hun beurt de gestegen kosten door aan de teler. De aannemers en telers worden voor het blok gezet: prijsstijgingen accepteren of wachten op tijden met lagere prijzen voor de bouwmaterialen. De tuinder kan dit verhaal moeilijk bij zijn bank kwijt om extra financiering te vragen. Deskundigen in de kassenbouw adviseren tuinders en kassenbouwers om hun contracten na te kijken voor de mogelijkheden om deze af te dwingen of te veranderen.

Meer informatie Groente en Fruit, 7 april 2008: Bouwcontracten niets waard door prijsstijgingen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.