Home

Achtergrond 230 x bekeken

Bosanemoon zeer vroeg en lang in bloei

In de bossen en langs de slootkanten is de bosanemoon dit jaar zeer vroeg tot bloei gekomen.

Ook bloeit de plant met de witte bloemen uitzonderlijk lang. Dat meldt de site www.natuurkalender.nl vandaag.

De eerste waarneming van een bloeiende bosanemoon kwam al op 9 februari binnen. De plant komt normaal pas in maart tot bloei. Ook nu staat de plant, waarvan de witte bloemen elk zes bladen hebben, nog volop in bloei.

De relatief hoge temperaturen in januari en februari zijn oorzaak van de vroege en lange bloeiperiode. Wie de anemoon nog in bloei wil zien, moet snel zijn, aldus de site. De weersvoorspellingen duiden op hogere temperaturen in de loop van de week. Daardoor komen ook andere planten tot bloei en dat betekent doorgaans het einde van de bloeiperiode van de bosanemoon.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.