Home

Achtergrond 170 x bekeken

Bos: Gevolgen financiële crisis tot dusver beperkt

De huidige financiële crisis is de ernstigste sinds de grote crisis van 1929 op financieel gebied. Maar tot nu toe is de doorwerking op de rest van de economie beperkt gebleven.

Dat stelde minister van Financiën Wouter Bos vrijdag in Washington.

Bos, die in Washington de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bijwoont, is het ten dele eens met de financier George Soros, die deze week heeft betoogd dat de wereld de ernstigste crisis doormaakt sinds de beruchte crisis van 1929 die een wereldwijde malaise tot gevolg had. Maar Bos is van mening dat de crisis in Nederland tot dusver redelijk beperkt is gebleven tot financiële instellingen en tot nu toe geen gevolgen heeft voor de rest van de economie, zoals uit de groeicijfers blijkt. Maar daarmee is volgens Bos niet gezegd dat de bui overdrijft.

Bos: "Er zijn veel onzekerheden. Het is alsof je in de ring aan het boxen bent. Je weet dat je een klap kan verwachten, maar je weet niet waar hij vandaan komt, van links of van rechts.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.