Home

Achtergrond 674 x bekeken 3 reacties

Boer zoekt Kind

Een nieuw programma komt er vanaf september op televisie: Boer zoekt Kind.

Dit is de 1 april-grap van het NOS Jeugdjournaal. In het programma gaan boeren op zoek naar kinderen die later misschien hun bedrijf kunnen overnemen. Tientallen boeren in Nederland hebben nog geen opvolger voor hun bedrijf. Tijdens de opnamens van het programma Boer zoekt Vrouw, kwamen televisiemakers op het idee op zoek te gaan naar kinderen.

Kinderen die meedoen mogen de hele zomervakantie op een boerderij gaan wonen. Daar helpen ze de boer met alle leuke en vervelende klusjes. Bijvoorbeeld koeien melken, poep opruimen en lammetjes voeren. Op elke boerderij werken drie kinderen. De boer kiest uiteindelijk wie het best helpt. "Kinderen zijn goedkoop en niet zo eigenwijs als volwassenen", zegt één van de boeren.

In de uitzending van gisteravond deed presentator Yvon Jaspers een oproep. "We zijn nog op zoek naar kinderen die mee willen doen. Iedereen ouder dan 10 jaar kan zich opgeven. Je moet wel van dieren houden en graag op tv willen komen."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melita

  Ik vind het helemaal geen slecht idee!! Ze moeten een programma maken van boer zoekt stagiaires of jeugd. Jeugd boven de 16 die mee kunnen draaien op een boerenbedrijf en die er later iets mee willen doen of zelfs willen overnemen. Ik weet zeker dat ik me daarvoor op geef. We weten wat van ons verwacht word en kunnen vanallerlei werkzaamheden uitvoeren. Ikzelf mis het boerenleven sinds de koeien weg zijn. Het zal voor mij een eer zijn als ik mee kan helpen en er meer over te weten. Ik hoop dat het lukt!! Groetjes

 • no-profile-image

  Floor

  En zo gaat het NOS (jeugd)journaal vrolijk mee in de hype die boeren nu zijn. Nog even, en het platteland met de boeren is één groot openluchtmuseum.

 • no-profile-image

  grapjas

  Was het gisteren 1april??

Of registreer je om te kunnen reageren.