Home

Achtergrond

Biologische tomatenteelt in Europa in beeld

LNV, PT, de biologische ketenmanager en Biologica bekijken samen in hoeverre er verschillen zijn binnen Europa wat betreft de biologische teelt van tomaten.

Aanleiding is dat landen in Europa de Europese verordening over de biologische teelt soms verschillend interpreteren. Zo mogen Deense glasgroentetelers hun product biologisch noemen wanneer het in een bepaald organisch substraat uit de grond wordt geteeld. Voor Nederlandse glasgroentetelers geldt dat niet; daar moet de teelt in de grond gebeuren.

In de inventarisatie wordt gekeken naar de belangrijkste exporterende landen van biologische tomaten. Anneke van de Kamp, manager markt en innovatie bij het PT: "Ons doel zou bijvoorbeeld kunnen zijn om het in Europees verband voor elkaar te krijgen dat de biologische tomatenteelt zoals dat nu in Denemarken gebeurt niet meer het label biologisch mag dragen. Er ontstaat immers oneerlijke concurrentie tussen biologisch geteelde Deense tomaten en biologisch geteelde Nederlandse tomaten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.