Home

Achtergrond 190 x bekeken

Binnenkort frieten in het museum

Is friet een Belgische uitvinding? Wat is het geheim van goed gebakken patat?

Waar komt de aardappel oorspronkelijk vandaan? De antwoorden op deze vragen zijn vanaf 1 mei te vinden in het eerste frietmuseum ter wereld, in de Belgische plaats Brugge.

Het Frietmuseum is een idee van Eddy van Belle. Hij heeft het Brugse chocolade- en het lampenmuseum ook op zijn naam staan. Van Belle vindt het de hoogste tijd voor een frietmuseum, omdat hij er nog nergens een heeft kunnen vinden.

Het museum zal zijn bezoekers niet alleen over de friet zelf informeren, maar ook over sauzen en gehaktballen. Aan het eind van het bezoek mogen de echte Vlaamse frieten natuurlijk worden geproefd. Het museum heeft ook een eigen website: www.frietmuseum.be.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.