Home

Achtergrond

Biggen weer zonder stop naar Spanje

Het vervoeren van biggen en levende varkens wordt weer versoepeld komende week.

Sinds de VWA begin april met nieuwe software werkt om de reistijd te berekenen bleken sommige bestemmingen niet meer binnen een etmaal te bereiken. Bij bestemmingen waar vroeger een certificaat voor werd afgegeven lukte dat nu niet meer, tenzij de transporteur een halteplaats aandeed.

Voorzitter van De Bond van Waaghouders, Toon Wassenberg is tevreden over het bereikte akkoord met de VWA. Met bewijsmateriaal uit eigen gelederen lukte het de exporteurs aan te tonen dat de VWA die werkt met routenet fout zat. Zodra aantoonbaar is dat een bestemming binnen 24 uur te berijden is wordt daarvoor weer een exportcertificaat afgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.