Home

Achtergrond

'Biedingen op Amerikaanse wasmiddelentak Unilever'

Voedingsmiddelenconcern Unilever heeft "ten minste'' twee biedingen ontvangen op de Amerikaanse wasmiddelentak.

Dat schrijft vandaag de Britse krant Financial Times. In augustus vorig jaar kondigde het Brits-Nederlandse concern aan van US Laundry af te willen.

De Amerikaanse branchegenoot Huish zou een van de bieders zijn, aldus de krant. De afstoting past in de reorganisatieplannen van Unilever om het aantal merken te verminderen. Zo verkocht Unilever vorig jaar het Franse kaasmerk Boursin af.

De Amerikaanse wasmiddelentak met merken als Whisk, All en Snuggle zou 1,5 miljard dollar waard zijn. Bij de opening van de beurs in Londen woensdag noteerde het aandeel Unilever 1 procent hoger. In Amsterdam stond het aandeel na een half uur handelen in Amsterdam 0,5 procent hoger op 21,49 euro.

Een woordvoerder van Unilever wilde niet ingaan op het artikel. Hij wilde niet zeggen of Unilever aan tafel zit met mogelijke kopers en of er biedingen zijn binnengekomen. "Het proces is op weg en we doen mededelingen als er besluiten zijn genomen.'' Op welke termijn het bedrijf komt met mededelingen, wist de zegsman niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.