Home

Achtergrond 474 x bekeken

Beveiliging Kamer aangescherpt voor debat Fitna

De beveiliging in het gebouw van de Tweede Kamer is vanmiddag aangescherpt voorafgaand aan het debat over de anti-Koranfilm Fitna van PVV-leider Geert Wilders.

Publiek kon de plenaire vergaderzaal niet bereiken via de hoofdingang aan het Plein.
Bezoekers voor het debat moesten zich melden bij de ingang aan de Lange Poten. Daar stond even voor twee uur een rij geïnteresseerden die zich uitstrekte tot buiten, waar het regende. Om twee uur begint elke dinsdag het traditionele vragenuurtje. Twee uur later zou het Fitna-debat beginnen.

In het Kamergebouw zelf waren opmerkelijk veel bodes aanwezig. Voorts bleken enkele doorgangen voor houders van een toegangspas extra beveiligd. Wilders zei halverwege de dag klaar te zijn voor het debat. Op de vraag of hij nog niet klaar ís met de kwestie, zei hij: "Nee hoor, dit is pas het begin.'' Het debat met premier Jan Peter Balkenende en enkele andere ministers, dat rechtstreeks op televisie is te volgen, begint rond vier uur. Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks zei vooraf dat ze meer behoefte heeft om met de PVV en Wilders in debat te gaan dan met de minister-president.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.