Home

Achtergrond

Berlusconi flitsend van start

De winnaar van de Italiaanse parlementsverkiezingen Silvio Berlusconi wil snel aan het werk.

Hij verklaarde vandaag voor de nationale Italiaanse radio binnen een week een nieuwe regeerploeg in elkaar getimmerd te willen hebben.
Volgens de aanstaande premier moet eurocommissaris van Justitie Franco Frattini de nieuwe Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken worden. De trouwe rechterhand van Berlusconi, Gianni Letta, krijgt van zijn baas het vicepremierschap. Op Economische Zaken moet de oudgediende Giulio Tremonti terugkeren.

Berlusconi won de parlementsverkiezingen van zondag en maandag met verrassend ruime cijfers. In zowel de Senaat als in de Kamer van Afgevaardigden beschikt de politieke alliantie van de zakenman over een ruime meerderheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.